Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

NOVINKY 2011 (2. pol.) NOVINKY 2011 (1. pol.)NOVINKY 2010 (2. pol.) ♦ NOVINKY 2010 (1. pol.) ♦ NOVINKY 2009 (2. pol.) ♦ NOVINKY 2009 (1. pol.) ♦ NOVINKY 2008 ♦ NOVINKY 2007 ♦ NOVINKY 2006

NOVINKY ♦ NEWS 2012
 

Aktualizováno: 4.5.2012
(pro podrobné aktuality sjeďte níže)

Volné máme ještě černé fenky ... více v sekci ŠTĚŇATA

 dscf0479.jpg

 


Připravujeme: 
 tlapicky.png

vrh N (GR) - Extra Gentle Kiss Bohemia Angel x  importovaný pes CH Giddygold Union Jack / We are planning Litter N - Extra Gentle Kiss Bohemia Angel and CH Giddygold Union Jack
Katy byla úspěšně nakryta !

Kniha MŮJ NEJLEPŠÍ PŘÍTEL
www.mujnejlepsipritel.cz

obalka_predni_200x269.jpg

Doporučujeme!

Výstavy psů

 

4.5.2012 - Dnešní den byl ve znamení loučení se žlutými štěnísky - s chlapečkem Merlinem Bohemia Angel a Madonou Bohemia Angel. Nebylo to smutné loučení, protože víme, že si tato štěňátka našla páníčky s velikým srdíčkem, se kterými jim bude dobře. Pozdravujeme na Mělnicko a do Jihlavy a našim drobečkům posíláme velkou pusu !

 dscf0487.jpg

dscf0490.jpg

3.5.2012 - Zítra mají štěňátka 7 týdnů. Včera jsme tetovali a očkovali. Pan veterinární doktor je u nás doma pořádně prohlédl, zkontroloval skus, chrup, uši, oči, srst, poslechl srdíčko, zda nemají kýlu a naopak, zda pejskové mají sestouplá obě varlátka. Zádné závady neshledal a jako obvykle se mu velmi líbili.... Štěnda jsou socializovaná, nebojácná, běhají po dvoře a hrají si jak mezi sebou, tak s fenami. Akorát se nám trochu umazali od smůly ve výběhu, tak nevím, zda se nám to podaří zavčasu odstranit, aby nás páníčci nepomluvili, až si pro ně přijedou. Moc se nedaří ...


Naše zlatíčko Katynka viz Vrh N je březí, štěňátka očekáváme na konci května ! Štěňátka si rezervujte již nyní.

 img_5000.jpg

 

29.4.2012 - Pro samou práci se štěňátky jsem pozapomněla zveřejnit super zprávu - fenka z našeho odchovu Evening Melody Bohemia Angel "Jenny" ( Back to my Dream Famous Gold x Gentle Kiss The Best Baron) získala na NVP v Ostravě ve třídě otevřené V1 CAC a splnila tak podmínky pro udělení Championa krásy České republiky. Dodatečně gratulujeme jí i její paničce Lence a jsme patřičně hrdí na "naši" krásnou holku !

Upozorňujeme, že naše "Katy" - Extra Gentle Kiss Bohemia Angel, sestřička Jennynky z vrhu E je březí - její štěňátka očekáváme na konci měsíce května. Už nyní se hlásí první zájemci o štěňátka, tak si je rezervujte včas !

 

562759_2984921583974_1290048633_32137462_934279716_n.jpg
Jennyka - Evening Melody

 

22.4.2012 - Dnes slaví svoje druhé narozeniny naši labíčci z vrhu I - všem gratulujeme a přejeme dlouhý a radostný psí život ! K přání se připojují i Novákovi s pejskem Matýskem

 

 

imgp2222.jpg

 

 

21.4.2012 - Čas letí a štěňátka rostou jako z vody. Přijelo se na ně podívat  několik  budoucích páníčků. Nezadané máme ještě černé fenky a černého pejska (na fotce). K odběru od 4.5.

 

volny-pes-zel..jpg

 

 

10.4.2012 - Otec našich štěňátek vrhu M -  CH CZ Repay Evilwith Good Bohemia Bras "Madit"

otec-madit.jpg

 

9.4.2012 - Velikonoční pondělí se chýlí ke konci. Po několika hnusných dnech jsme konečně mohli vyrazit se smečkou do přírody. Štěňátkám se daří výborně, sama se již pěkně živí a vše zapíjejí od maminky. Udělali jsme pár pěkných fotek a v sobotu u nás byli první zájemci. 

holky1.jpg
4 holčičky

 kluci-hnedy-a-modry.jpg
2 černí kluci

 pes-cerveny1.jpg
žlutý (největší) kluk

  

5.4.2012 - Všechno se u nás točí kolem štěňátek. Ta už vidí, chodí a začínají si hrát . Mění se zkrátka každým dnem. Olizují se a zkoumají. Začínají se také sama krmit, nejdříve jen mlíčkem, ale brzy přidáme tvaroh a kašičku. Elinka je neúnavná a věnuje jim stále stejnou tj. velkou pozornost. Několik štěňátek máme ještě nezadaných, tak si je včas rezervujte. Více fotografií najdete zde

 

ok18.jpg

 

ok17.jpg
žlutý kluk jako buk

 

ok15.jpg

něžná černá holčička
  

1.4.2012 - Dnes toho máme víc, o čem chceme informovat návštěvníky našich stránek. Všechno jsou to radostné zprávy:

  •  - fenka GR "Katy" - Extra Gentle Kiss Bohemia Angel byla NAKRYTA krásným importovaným psem "Jackem" Giddygold Union Jack. Byla to láska jako trám,  na první pohled si padli do očí. Více o obou jedincích na stránce Štěňata

    dscf0227.jpg

  • - štěňátkám LR se daří výborně. Koukají, zkoušejí chůzi, už i vrčínkují, - poprvé jsme je odčervili...Otci štěňátek "Maditovi" - Repay Evilwith Good Bohemia Bras se vedlo na MVP v Č. Budějovicích skvěle. Ve třídě pracovní si v silné konkurenci vybojoval u rakouské rozhodčí V1 CAC a res.CACIB a tím splnil podmínky pro udělení Českého šampiona krásy. Přijímáme rezervace, odběr štěňat v polovině května.

     

     

    zluta-h..jpg

     

     

  • - 8 měsíčnímu čokoládovému pejskovi "Leonkovi" - Lion Heart Bohemia Angel se na první - MVP v Českých Budějovicích vedlo také výborně - rakouská rozhodčí ho ocenila známkou "velmi nadějný", pořadí neurčovala . Fotku z výstavy nemáme, tak alespoň staršího data 

    leonek.jpg
     
  • A v první řadě musíme poděkovat a poblahopřát našemu odchovanečkovi "Fidovi" - Christian Bohemia Angel (matka Angelee z Královských lesů, otec Rocheby Smokescreen), který dostal po dlouhé době u nás titul signální pes, a byl také oceněn Cenou partnerů v anketě Statečné psí srdce.

  • Fido – signální pes

     

    Pes Fido je v ČR opět po dlouhé době  vycvičený signální pes. Pomáhá neslyšící mamince malé Amálky. Fido rozeznává pláč probuzené Amálky a upozorní na něj Kristinu, která se tak může věnovat jiné práci. Hlášení příchozí SMS, jedoucího auta, zvonícího pošťáka, nebo nenadálé návštěvy za dveřmi jsou také běžnou součástí jeho práce. Fido je výjimečný tím, že s radostí plní nejen úkoly psa signálního a asistenčního, ale i canisterapeutického.

     

    Elektronické pomůcky pro neslyšící jsou možná pomůckou, kterou není potřeba venčit a krmit, ale pohlazení jemných psích uší a pohled do laskavých hnědých očí toto bohatě vynahradí. 

Nakonec přinášíme fotku pejska "Matýska" - Idol of My Heart Bohemia Angel (matka Caly z Choče, otec Chablais John Kaffe), který se pilně připravuje u Pestré společnosti na canisterapii. Držíme mu i jeho páníčkům palce.

 

2012-03-29-19.02.17.jpg

28.3.2012 - Štěňátka už zkoušejí první krůčky a krmí se o stošest. Také jsme už stříhali drápky, aby mamku tolik neškrábala. Ta si je stále bedlivě hlídá a krásně se o ně stará - masíruje, čistí, olizuje...

 

 

dscf0224.jpg

 

24.3.2012 - Štěňátka mají 1 týden a vede se jim i jejich mamince skvěle. Krmí se ve všech možných i nemožných polohách...

 dscf0206.jpg
žlutá holčička

 zluty-pejsek.jpg
žlutý kluk

 dscf0210.jpg
pejsek s modrým obojkem

 

18.3.2012 - Štěňátka vstoupila do druhého dne své existence. Daří se jim dobře, protože maminka se o ně skvěle stará. Nehne se od nich, své potřeby zvládá v běhu, a běda, když je chce někdo vzít do ruky. Tedy ne že by kousala, to přece labrador nedělá, ale úpěnlivě se dožaduje vrácení svého potomka. Více fotografií zde.

 

cerny-modry--kluk-a-zluty-cerveny-kluk.jpg

 

17.3.2012 - V noci se Elince narodilo 7 krásných štěňátek ve složení: 2 černí kluci, 1 žlutý kluk, 3 černé fenky, 1 žlutá fenka. Všichni včetně maminy jsou zdraví a a mají se čile k světu.

img_1328.jpg

13.3.2012 - Zítra, 14.3. má Elinka 60.den březosti. Tak jsem zvědavá, jestli zase budeme rodit na moje narozeniny jako loni. Všem štěňátkům z vrhu K přejeme k zítřejším ročním narozeninám vše nej...hlavně zdravíčko a hodné páníčky !

dscf8675.jpg

 

litter-m-of-kennel-bohemia-angel.jpg

 

 
6.3.2012 - 4.narozeniny oslavili naši zlatí odchovanci z  vrhu E (matka Gentle Kiss The Best Baron, otec Back To My Dream Famous Gold). Hlavně fenky jsou velmi úspěšné na výstavním i pracovním poli a také jako maminky si vedou skvěle. Všechny moc zdravíme a přejeme mnoho dalších úspěchů a hlavně šťastný a dlouhý život. Na fotce Evening Melody Bohemia Angel. Velkou pusu posíláme všem !

jennynka---evening-melody.jpg

 

1.3.2012 -  Černá a žlutá štěňátka labradorského retrívra očekáváme po polovině března ! Více v sekci ŠTĚŇATA. Již nyní si můžete udělat rezervaci ! Napište nám.

litter-m-of-kennel-bohemia-angel.jpg

 
28.1.2012 - Báječná zpráva: náš odchovanec z vrhu I - "Lerry" - I´m James Bond Bohemia Angel (otec Chablais John Kaffe, matka Caly z Choče) má kyčle i lokty 0/0 - vyhodnoceno u MVDr. Deckra !

lerry-18-mesicu.jpg

22.1.2012 - Dnes toho máme hodně. Naše fenka Gentle Kiss the Best Baron oslavila své 8. narozeniny a vstoupila tak do veteránského věku. Přejeme jí, aby byla stále tak zdravá a veselá a dělala nám radost ještě dlouhá léta !
Ve stejný den se nám před 3 lety narodila čokoládová štěňátka z vrhu G - také je i jejich pány zdravíme a posíláme jim mnoho pusinek !
A nakonec to nejlepší: dnes dopoledne byl v pořadu České televizi
"Máte mě!" odvysílán příspěvek o signálním pejskovi z našeho odchovu - o "Fidovi" - Christian Bohemia Angel. Jsme na něj i jeho páníčky hrozně hrdí !

fido-a-jeho-rodinka.jpg
Fido hlídá miminko

 

chico2.jpg
O tomto fešákovi z tohoto vrhu G Chicovi vznikla dokonce kniha "Můj nejlepší přítel"

 

18.1.2012 - Naše fenka LR Angelee byla úspěšně nakryta, štěňátka očekáváme v polovině března. Na fotce pusinka od ženicha.

m2.jpg

Na náš internetový trh vstoupí brzy nový fenomén. Klikněte na obrázek pro bližší informace ! 

logo2.png


10.1.2012 - Štěňátka v roce 2012 -viz. Děkujeme Terezce Cigánkové za tento krásný dárek k 1. úspěchu naší malé Samy.

--bonus--sammy.jpg

8.1.2012 - Ráda přidávám fotku fenečky z vrhu I - Imagin the Harmony Bohemia Angel "Rose", kterou jsme dnes dostali. Je to celá máma Bafinka (Caly z Choče). Děkujeme paní Pokorné za to, že Rozince připravila báječný domov !

rose-zima-2012_2.jpg

 

7.1.2012 - Dnešní den předčil naše očekávání. Výlet do Brna na Hanáckou národní výstavu se vydařil nejen nám, ale i našim odchovům, z čehož máme samozřejmě velkou radost. Naše čokoládové živé stříbro "Samy" - Love at First Sight Bohemia Angel (Chablais Sable Blue Caramelo x Caly z Choče) získala své první a doufáme že ne poslední vítězství ve třídě štěňat - VN1 a od rozhodčí paní Krutské získala nádherný posudek:  "5 měsíční překrásná čokoládová fena výborného typu, již dnes nese znaky typického labradora. Nádherná barva, pigment a oko, výborný pohyb, skus nůžkový."Výstavy se zúčastnily i naše odchovy GR. Dcera naší "Katy" -( Extra Gentle Kiss Bohemia Angel) Jenny Bohemia Angel v konkurenci 8 fen získala V3 (otec Ashbury Touch the Sky).Dvě vnučky Gentle Kiss the Best Baron se umístily v dorostu na prvním a druhém místě - Betty a Bonny Citarwen (Pinkerly Queensabe x Argiana Gentle Bohemia Angel). Moc gratulujeme !

  img_2823.jpg
Love at First Sight "Samy"

jenny-bohemia-angel2.jpg
Jenny Bohemia Angel

 betty-citarwen.jpg
Betty Citarwen
 

6.1.2012 - Začíná výstavní sezóna 2012 - zítra po delší době vyrážíme s malou "Samy" do Brna na Hanáckou národní výstavů psů.

Také na veterinární klinice Vltava využívají k léčbe přírodní produkty Energy
O tom, že prípravky Energy uzdravily nemocné kocky, psy, papoušky, opice, nosorožce nebo i gepardy jsme psali v našem zpravodaji už nekolikrát. Tentokrát nabízí našim ctenárum aktuální informace o zkušenostech s produkty Energy pri lécení zvírat MVDr. Jirí Šebek z veterinární kliniky Vltava v Ceských Budejovicích: "Naše klinika se specializuje na choroby malých zvírat, komplexní a specializované veterinární služby, vcetne hospitalizace. Klientelu máme rozmanitou a tomu odpovídá i frekvence ruzných onemocnení, k jejichž lécbe se snažíme využívat nejmodernejších lécebných postupu. V poslední dobe jsme k nim priradili také nekteré produkty Energy. Dnes už se mohu vyjádrit k možnosti lécebného využití preparátu Cytosan a Balneol. Tyto produkty mne zaujaly obsahem huminových látek, o jejichž lécebném efektu mám jako jihocech vedomosti díky rašelinovým koupelím. Cytosan a Balneol již nekolik mesícu používáme jako podpurnou lécbu jak u celkových, tak u kožních onemocnení, prevážne mykotického puvodu. Rovnež se nám osvedcila jejich aplikace pri kožních parazitárních onemocneních jako je svrab a demodikóza - 1/2 uzáveru - cca 5 ml Balneolu na 10 litru vody jako laváž. Cytosan využíváme s úspechem aplikací obsahu na ruzné kožní léze, napr. mokvavé dermatitidy, dekubity, meziprstní ekzémy (psi mají totiž potní žlázy pouze v meziprstí na tlapkách). Kapsli Cytosanu rozmelníme na jemný prášek v trecí misce, prípadne mužeme i zamíchat do masti. Tento produkt používáme rovnež v perorální aplikaci u kožních, ale také pri nekterých vnitrních onemocneních, zatím pouze jako podpurnou lécbu. Zvlášte se nám osvedcil jako podpora pri lécení ztížené defekace psu. Relativní nevýhodou a prekážkou širšího využití preparátu Energy u domácích zvírat je pomalejší nástup lécebného efektu a predevším to, že chovatelé tyto produkty neznají. Nekterí se z pochopitelných duvodu obávají, že na jejich zvíreti provádíme nejaké pokusy, pokud nedostanou pro svého domácího milácka klasický lék. Lidé, kterí nám duverují a tyto obavy nesdílejí, si ale casto preparáty Energy nakonec porizují i pro sebe a dosud nebyli zklamáni. O své zkušenosti se s prípadnými zájemci rádi podelíme také prímo na naší klinice v Ceských Budejovicích."